termotehnika  
ORLJANE, 18410 DOLJEVAC, RS, info@termotehnika.rs
Tel/fax:+381 18/4819 887; 4819 901; 4819 890 
     

Kotlovi i peći za etažno grejanje "Radijator"

 
     

Etaž 20

   
     
Etaž 20 je zavarena konstrukcija sa dvostrukim zidom i vodom hlađenom rešetkom, tako da obliva sve površine koje su u dodiru sa plamenom i vrelim gasovima. Izrađen je od ugljeničnog čelika za kotlovske limove debljine 4 mm. Poseduje vodom hlađenu rešetku izrađenu od kotlovskih bešavnih cevi kvaliteta Č1212. Visoka pouzdanost u radu, kao i dug i kvalitetan rad, pored navedenog obezbeđuje i primenjeni postupci zavarivanja i rezanja metala, kao i montaža i ispitivanja na specijalnim napravama i uređajima. Konstrukcija omogućava lako loženje i čišćenje. 

Konstrukcija Etaža 20 omogućava priključak na dimnjak sa plotne. Pored priključaka za potisnu i povratnu vodu iz instalacije Etaž 20 takođe ima ostale potrebne priključke: 

•      priključak za punjenje i pranjenje 
•      priključak za regulator promaje 
•      priključak za termometar 
•      priključak sigurnosnog voda. 

Obložen je oplatom od plastificiranog lima debljine 1 mm. 

Tehničke karakteristike: 

•      nazivna snaga: 20 kW 
•      prostor koji zagreva u prostoriji gde je smešten: 15 m2 
•      prostor koji može da zagreje: 80-90 m2 u zavisnosti od izolovanosti objekta 
•      količina vode u Etaž-u 20:25litara 
•      težina: 155 kilograma 
•      debljina plotne: 7 milimetara 
•      priključak na dimnjak: 130 

Iz bezbednosnih razloga, zbog eventualnih požara i dužeg veka trajanja zabranjeno je podlaganje gumom, plastičnom masom, organskim otpatcima, tekstilnim krpama. 

 

Prospekt

Tehničko uputstvo NAPOMENA: 
Obavezna je ugradnja ventila sigurnosti na odvojenom priključku zaštitnog voda. u suprotnom ne priznajemo garanciju, niti prihvatamo da snosimo bilo kakave neželjene posledice nepravilnog priključenja ETAŽA 20.
 
     
     

 

Etaž C25

   
     
Etaž C25 je čelični toplovodni kotao na čvrsto gorivo namenjen kako grejanju tako i kuvanju i pečenju hrane. Ukupan toplotni učinak je 25kW, gde je u radijatorima i ostalim izmenjivačima maksimalno 17-18 kW, a ostatak snage se preko plotne i rerne odaje sredini u kojoj je ETAŽ C25. Kazan je izrađen od kotlovskog lima 4mm sa velikim otvorima za loženje i u njega može da se smesti 28 litar vode. Rerna je zapremine 52 litara. Rostovi su od sivog liva debljine 25mm i moguće ih je postaviti u dva položaja. Gornji položaj je za tzv. letnji režim, ali u tim uslovima preporučujemo da postoji i potrošač sanitarne vode. Priključak za dimnjak je Ø145 i svako priključenje na šidel manjeg prečnika ili na ciglom zidani dimnjak je rizik za normalni rad kotla. Po mestu priključenja na dimnjak kotao može da bude levi i desni. U sastavu standardne opreme je i specijalni regulator vazduha za etažne kotlove. Svaki kotao ima i mogućnost priključenja termičkog osiguranja oticanjem koje je preporučljivo kada ETAŽ C25 radi u zatvorenom sistemu grejanja.   
Prospekt Tehničko uputstvo  
   
   
     
 
     
 Na vrh strane      Štampaj

©2008 Termotehnika d.o.o. ORLJANE, 18410 DOLJEVAC | Sva prava zadržana