termotehnika  
ORLJANE, 18410 DOLJEVAC, RS, info@termotehnika.rs
Tel/fax:+381 18/4819 887; 4819 901; 4819 890 
     

Filteri za vodu

   
     
Filter Vode  
     
Trodelno kućište filtera - serija "SX"    
     
Tabela Max radni pritisak 8 bara.
Radna temperatura
(+1° C / +45° C)
 
* Ključ za dotezanje dobija se uz kućište trodelnog filtera    
     
     
Serija "FA" Serija "RL" Serija "LA" Serija "HA"      
     
   
     
kljuc za trodelni filter Polisfat u kristalima Crevni okrugli difuzor    
Ključ za trodelni filter Polifosfat u kristalima
(10 - 20 mm) 1,5 kg
(10 - 20 mm) 0,5 kg

Cevni i okrugli difuzor

5" - 10"

   
     
    Filter za ves masinu Dosal

Filter sa polifosfatom za veš mašinu "Dosal"


Omekšivač vode (praktičan filter malih dimenzija) . Jednostavan za ugradnju,
instalira se na ulaz vode u veš mašinu. Polifosfat sprečava taloženje kamenca,
štiteći i bubanj mašine i grejač.
Prema analizi tvrdoće vode u Srbiji polifosfat je poželjno promeniti na svakih 6
meseci.
U ponudi imamo polifosfat u kristalima u pakovanjima od 0,5 i 1,5kg.

   
     

Instalacija - održavanje - namena


Filteri se ne smeju instalirati izvan zatvorenih prostorija ili na mestima izloženim sunčevim zracima. Ekstremne vremenske prilike mogu nepopravljivo oštetiti strukturu filtera i materijala od kojih je filter izrađen. Za zaptivanje pri instalaciji koristite isključivo teflon traku. Drugi zaptivači kao što su zelena pasta, brzovezujući lepkovi, silikoni i sl. mogu oštetiti plastične delove filtera i tako uzrokovati oštećenje celog sistema. Preporučuje se ugrađivanje reducira pritiska zajedno sa ekspanzionom posudom da bi se omogućio siguran
rad sistema. Ukoliko ovakvi uređaji nisu instalirani, preporučuje se ugrađivanje filtera sa sigurnosnim ventilom da bi se izbegla oštećenja usled visokog pritiska vode. Pre nego što skinete filter sa cevnog sistema radi čišćenja i održavanja, čime ste prekinuli protok vode, uvek odzračite čep na vrhu filtera. U suprotnom skidanje filtera bi bilo otežano i ceo sistem bi mogao biti oštećen. Nakon čišćenja zavijte filter ponovo u cevni sistem i lagano otvarajte dovod vode i konačno zatvorite filter čepom nakon što je sav suvišan vazduh u potpunosti izbačen. Za osiguranje ispravnog funkcionisanja sistema, važno je redovno ispirati uloške filtera vodom
(to važi za one uloške koji se ispiraju - ulošci serije "RL"), najmanje jednom mesečno i zamenjivati iskorišćene filtere najmanje svaka 3 meseca. Zagušenje usled prljavih uložaka, ugroziće ispravno funkcionisanje filtera. Da bi se osposobilo ispravno održavanje instalacije bez prekidanja protoka vode, uvek obezbedite u mreži u kojoj su postavljeni filteri by-pass (obilaznicu).

   
     
   
     
Ulošci za filtere "RL" i "FA" služe za mehaničko sakupljanje prljavština u vodi, a stepen filtracije je prikazan na tabeli.
Uložak za filter "LA" je uložak sa aktivnim ugljenikom i specijalno je pogodan za tretiranje pijaće vode tako što redukuje jak ukus i miris hlora kao i drugih neprijatnih supstanci u vodi. Uložak za filter "HA" je uložak sa polifosfatom u kristalima i pogodan je za upotrebu u domaćinstvima jer sprečava taloženje (peska, stvaranje kamenca...) u sistemima za kućnu upotrebu kao što su bojleri, veš mašine i mašine za pranje veša. Preporučljivo je da se uložak zameni kada nivo polifosfata u njemu padne ispod 1/3 početnog nivoa.
   
     
 Na vrh strane      Štampaj

©2008 Termotehnika d.o.o. ORLJANE, 18410 DOLJEVAC | Sva prava zadržana